Wat heb ik nodig om te beginnen?

Voor een proefles heb je alleen een sportbroek en een T-shirt nodig. Als je elke week komt trainen heb je een “Gi ” nodig dit is een judo/jiu Jitsu pak. Boek, Jas een band. Je kunt in een Judo als in een Jiu Jitsu Gi trainen., maar het beste is natuurlijk een Jiu Jitsu Gi.

Bij ons is het gebruikelijk om te trainen in zwarte Gi. We zijn momenteel in een transitie naar het Jiu Jitsu en daar is het gebruikelijk om in een witte Gi te trainen. Dus langzaam aan zal je zien dat er meer witte Gi pakken in de dojo te zien zijn. Wij raden dan ook aan om een witte Gi aan te schaffen. De Gi kunnen wij goedkoper inkopen en daarom is het handig om voor aanschaf even met je trainer te overleggen over de aanschaf van deze pak. Dit wordt dan wat goedkoper als je deze zelf in de winkel koopt.

Bij onze Jiu Jitsu trainingen wordt regelmatig gebruik gemaakt van handschoenen, waarmee je veilig kunt stoten maar ook vast kunt pakken, Dit zijn bokshandschoenen of kickbokshandschoenen. Ook hiervoor overleg even met de trainers. Dit heb je niet meteen nodig, deze kan je ook van de vereniging gebruiken tijdens de lessen.

Daarnaast is een sporttas nodig om je kleding in te doen voor en na de training. Slippers zijn wel fijn, want na het omkleden sta je op je blote voeten en moet je nog naar de Dojo lopen. Bij veel sportscholen is dit zelfs verplicht.

Verder is het handig om een Tok te dragen. Dit is een kruisbeschermer. Het is voor de training handig om deze aan te schaffen. Zo ook een bitje. Deze beschermd je gebit. Wij raden aan om een aan te schaffen. Niet dat het zo’n harde sport is maar een ongelukje kan gebeuren en dan is het maar goed dat je goede bescherming hebt.

Na een tijdje heb je hier en daar nog extra materialen nog, maar niet om te starten. We adviseren wel om na een tijdje trainen het JBN Paspoort aan te vragen. Dit paspoort heb je nodig om sommige stages te kunnen volgen en je moet minimaal 3 jaar lid zijn van de JBN om je zwarte band te halen.

In de loop van de tijd zal de Sensei van je vragen om extra materialen aan te gaan schaffen. De materialen staan in aanschaf volgorde. Je kunt deze materialen ook weer in overleg goedkoper kopen dan in Online shops, of winkels waar ze Jiu Jitsu materialen verkopen. Het eerste jaar heb je dit materiaal nog niet nodig.

Houten oefenmes
Houten oefenstok

Share This: