Training te ere van verjaardag Kancho Cees Dekker

19 oktober 2019 Eelde Paterswolde; Ter ere van de verjaardag van Kancho Cees Dekker werd er een seminar gehouden waarbij veel leerlingen, bekenden en vrienden uit de budosport aanwezig waren. Kancho Dekker werd geheel verrast voor deze training want zoals een goede verassing betaamt, was hij hiervan niet op de hoogte.

De voorbereidingen waren zorgvuldig voorbereid door Sensei Peter Boer en Sensei Dennie Rutgers. De uitnodigingen werden strikt geheim verstuurd naar verschillende leden, oud-leden en budovrienden. En de opkomst was er naar. Kancho Cees Dekker werd door Sensei Ron Regter mee genomen voor een ritje samen met zijn vrouw. Toevallig 😉 kwamen ze langs sporthal de March in Eelde Paterswolde en de verhalen kwamen al los bij Kancho Dekker want hier had hij ook les gegeven en was er een dojo in het verleden waar Tai-Jutsu werd gedoseerd.

Bij binnenkomst wachtte een verrassing want daar stond een heel legioen aan Tai-Jutsuka’s en karateka’s, de sporten waar Kancho Dekker bedreven in was. En bedreven bedoelen we Charismatisch, Hard, Fair, Spirit, trainen met Hart en Ziel, Duidelijk en Rechtvaardig. Want iedereen die les heeft gehad van Kancho Cees Dekker onthoudt hij hij les gaf en nog steeds geeft (inmiddels een leeftijd van 80 jaar).

Grootheden als Semmy Schilt, Geert Bodde, Shihan Jan Meindert Norder, Shihan Lammert Meinema, Peter Boer, ze waren er allemaal. Te veel om op te noemen. Ook veel oud-leden die aanwezig waren. Een aantal hadden hun Gi (tai-jutsu pak) al ruime tijd niet aangehad (Sommige verbaasd dat ze het nog pasten…).

De training begon met een introductie door Sensei Peter Boer, Een Tai-Jutsuka van het eerste uur die zijn respect en bewondering uitsprak van zijn eerste training van Kancho Dekker. Hij was onder de indruk van de spirit en hardheid van deze les en dat is hij nog steeds. Er werd een oorkonde uitgereikt en vele konden hun handen schudden met de presentjes erbij.

Toen ging het los zoals we dit kennen van de Kancho. Harde kreten, hoog tempo, en vol toewijding ging Kancho Dekker er weer ouderwets tegen aan. Na de warming-up ging men over in Kihon. En de kiai werden er weer vanuit de tenen uitgeschreeuwd.

Daarna werden er diverse oefeningen gedaan door Shihan Sem Schilt. Sem Schilt die zijn eigen sportschool Fight Game Academy in Zuidlaren heeft waar Kancho Dekker ook regelmatig aanwezig is voor het Tai-Jutsu CD die daar gegeven wordt. Naast dat hij meervoudig wereldkampioen is, bleek ook wat voor geweldige leraar hij is voor jong en oud.

Door de jeugd van Tai-Jutsu CD werd een kleine demonstratie gegeven onder leiding van Sensei Berry Haan. Hierbij was de boodschap dat de Tai-Jutsu CD nog steeds succesvol beoefend wordt door de jeugd, onder andere in Roodeschool. Maar ook in Emmen/Klazienaveen is een flinke jeugdgroep die wekelijks met veel passie en spirit trainen.

De training werd afgesloten met “de Bloem”en iedere Tai-Jutsuka kent deze term. We zullen nog wel een filmpje online zetten hoe dit gaat.

Ter afsluiting werd er onder het genot van een drankje nog lang na gepraat in de gezellige kantine van sporthal de March. Tegen de avond was er nog een kleine hoogte punt door het bezoek van sportschool uit Asahi Solingen.

Hier vind U de foto’s

Share This: