Seminar Oliver Geddes bij Tai-Jutsu vereniging San Shou Roodeschool

Roodeschool- Op vrijdag 16 november aanstaande komt meervoudig kampioen Braziliaanse Jiu-Jitsu Oliver Geddes uit Londen om voor de jeugdleden van Tai-Jutsu vereniging een seminar Braziliaanse Jiu-Jitsu (BJJ) geven. Braziliaanse Jiu Jitsu is een opkomende populaire vechtsport waarbij de nadruk op het grondvechten ligt.

Braziliaanse Jiu Jitsu werd begin jaren 90 bekend in de Verenigde Staten toen Royce Gracie de eerste, tweede en vierde “Ultimate Fighting” kampioenschappen won. Sindsdien is het een voorkeurssport voor veel MMA-vechters en wordt het breed geroemd om zijn nadruk op grondgevechten. BJJ toernooien hebben wereldwijd groeiende aandacht en worden steeds bekender en groter zoals de “no-gi submission grappling toernooien” in Abu Dahbi.

Oliver Geddes is zwarte band Jiu-Jitsu en reist voor wedstrijden de hele wereld over, van Moskou, Toronto, Parijs en nu aanstaande vrijdag in Roodeschool. Oliver begon in augustus 2005 met het trainen van de Braziliaanse Jiu Jitsu en na een tijdje besloot Oliver zijn leven te wijden aan het Braziliaanse Jiu Jitsu. Hij werd een van de coaches aan de academie van Roger Gracie in Londen. Hij werd ook een van de meest actieve vechters in Europa en streed letterlijk in honderden wedstrijden. Hij kreeg alle graden toegekend door Roger Gracie zelf en heeft inmiddels 2de graat black belt Braziliaanse Jiu Jitsu.

Oliver Geddes heeft onder de naam OG Jiu Jitsu teams in Nederland, deze heeft fanatieke teams in o.a. Groningen bij Renshu Fights, Winschoten bij Budovereniging Chikara en vanaf Januari bij Tabona in Zwolle. De hele week is Oliver Geddes in Nederland en komt aanstaande vrijdag naar Roodeschool.

Met die staat van dienst en het enthousiasme waarmee Oliver zijn sport uitdraagt is de Tai-Jutsu vereniging meer dan trots om de jeugdleden kennis te laten maken met deze sport en met deze sportheld. Tai-Jutsu is een all-round zelfverdedigingssport en heeft daarin veel raakvlakken met de Braziliaanse Jiu-Jitsu. Het is prachtig om via een seminar elkaars kennis te verbreden en bewijst, sport verbroedert!

Share This: