Persbericht Cees Dekker geeft les in Roodeschool

Persbericht

Roodeschool, 21 december 2018 – Bij de laatste training van het jaar kwam Cees Dekker 10e Dan Tai-Jutsu CD naar Roodeschool. Willem Pieterman beoefend ruim 35 jaar de Tai-Jutsu en kreeg hiervoor de 7e Dan uitgereikt door Cees Dekker. Tai-Jutsu is een vechtsport combinatie van Karate, Judo en Jiu-Jutsu.

Cees Dekker is inmiddels 79 jaar maar zijn leeftijd weerhoudt het hem niet om elke week in de dojo van Sem Schilt les te gegeven in Zuidlaren. Inmiddels doet Cees Dekker het wat rustiger aan en geeft Dennie Rutgers les in Zuidlaren. Er was dan ook een delegatie uit Zuidlaren in Roodeschool aanwezig. In totaal waren er meer dan 35 Tai-Jutsuka’s aan het trainen in Roodeschool.

Vorige week waren er examens waarbij er 24 jeugdleden slaagden voor een andere kleur band of een slip. Ruim 40 jaar geleden bracht Cees Dekker de Tai-Jutsu naar Groningen en Drenthe. Tai-Jutsu was toen erg populair en vele hebben de Tai-Jutsu beoefend. Het deed Cees Dekker dan ook goed om te zien dat Tai-Jutsu onder de huidige trainers Wanda en Berry Haan weer springlevend is in Roodeschool. Ook voor volgend jaar staan er weer diverse lessen op het programma, waaronder weer verschillende gastlessen.

Ondanks zijn leeftijd liet Cees Dekker zien dat hij nog pittige en harde lessen kan geven. Aan het einde van de les werd Willem Pieterman naar voren geroepen door Cees Dekker die hem de 7e Dan overhandigde omdat hij al ruim 35 jaar les geeft in Roodeschool.

Share This: