Nationale Sportweek 2017

Woensdag 13 september heeft Tai Jutsu vereniging San Shou een belangrijke deelname gehad in de instuif in het kader van de nationale sportweek. Samen met de gemeente Eemsmond, badmintonvereniging Uithuizermeeden en voetbalvereniging Corenos werd invulling gegeven aan deze instuif.

Een grote opkomst was er door jeugdigen uit de groepen 3 t/m 8 van de basisscholen van Uithuizermeeden.

De warming up werd gegeven door de trainer van de Meister Badminton Vereniging van Uithuizermeeden, dhr. Lindeman. Dhr. Lindeman geeft al jaren les in de badminton en heeft al vele winnaars voortgebracht.  De kinderen werden in drie groepen verdeeld en gerouleerd deze middag.

We hebben de leukste foto’s voor jullie vastgelegd en die vindt je hier !

Onze dank gaat uit naar Gemeente Eemsmond, Meister Badminton vereniging en voetbalvereniging Corenos. Sport verbroederd!

Wat is de Nationale Sportweek?

De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel om lekker sporten en bewegen te promoten. Tijdens deze week zetten honderden sportclubs, sportbonden, gemeenten en andere organisaties uit heel Nederland hun deuren open en verzorgen ze sportclinics, -toernooien en -demonstraties. De Nationale Sportweek vindt plaats van 9 tot en met 17 september 2017.

Het thema ‘Ik neem je mee!’ is nauw verbonden met de Nationale Sportweek. Enthousiaste sporters worden dan geactiveerd om iemand mee te nemen naar hun sportclub die niet of weinig sport. Het is een effectieve manier om inactieve mensen van de bank te krijgen of vrijwilligers voor je sportclub te werven. Voor sportclubs en gemeenten dus een mooie kans om sportactiviteiten te organiseren die hierbij passen.

In 2016 werden er landelijk 9.000 sportactiviteiten georganiseerd waaraan ruim één miljoen Nederlanders deelnamen. Recordaantallen, die ieder jaar weer toenemen.

 Meer info hier over de nationale sportweek

Share This: