Jeugd Dag 2017 met Earl Blijd

Roodeschool-Groningen- Earl Blijd van sportschool Bao Trieu was dit jaar het hoogtepunt van  de jeugd dag van Tai-jutsu vereniging San Shou Roodeschool. Zaterdag 7 oktober vertrokken 20 jeugdleden van Roodeschool naar Groningen om daar een Clinic te volgen van Earl Blijd in het Wushu Kung fu vechtsport.

Er zijn meerdere reden waarom we hebben gekozen voor Earl Blijd dit jaar. Zoals jullie weten heet onze vereniging San Shou. San Shou staat voor Chinees Free Fight. Hier zit toch een kleine link met Wushu Kung fu wat ons voor deze dag met elkaar verbindt. Daarnaast hebben wij veel ontzag voor Earl Blijd en wat hij voor de vechtsport en de samenleving doet. De vraag waarom we niet eerder zoiets ondernomen hebben is voor ons ook een vraag.

Earl Blijd is heeft in zijn actieve sportcarrière nationaal en internationaal de hoogste prijzen weten te behalen. Hij is veelvuldig nationaal kampioen geweest, meervoudig Europees kampioen en heeft ook de wereldtitel weten te behalen. Met zijn Bao Trieu Demoteam heeft Earl ook grote prijzen binnen weten te slepen. Samen met dit team heeft hij wereldwijd opgetreden, van Europa tot ver daar buiten, zoals Canada, Curaçao en China. Om zijn grote lenigheid heeft Earl de erenaam “The Panter from Curaçao” gekregen. Hij heeft in allerlei (inter)nationale tijdschriften gestaan en diverse televisieoptredens gedaan.

Niet alleen als sporter heeft Earl Blijd zijn sporen verdiend, ook als trainer heeft hij vele kampioenen opgeleid. Hij is bondscoach van het Duitse team en van de Nederlandse nationale selectie geweest. Daarnaast was hij ook docent bij de opleiding Leraar Martial Arts van de federatie oosterse gevechtskunsten onder auspiciën van het NOC*NSF. Earl Blijd heeft op 29 april 2009 van burgemeester Jacques Wallage van Groningen de onderscheiding tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau ontvangen.

En van deze grootheid in de vechtsport konden de jeugdleden van Tai-Jutsu vereniging San Shou een Clinic volgen. Omdat San Shou op tijd aanwezig was konden ze ook nog meegenieten van een spectaculaire demonstratie van het demo-team van Bao Trieu. De Clinic bestond uit diverse sierlijke effectieve  trappen met de benen, vallen en andere onderdelen uit het Wushu Kungfu. Als afsluiting was er nog een demonstratie van Leeuwendans  waarbij door de jeugdleden van Bao Trieu, twee leeuwen werden gebruikt. De betekenis van deze dan werd ook duidelijk uitgelegd. Om het nog even na te lezen hier de link.

Na deze spectaculaire Clinic gingen we verder richting Bedum voor het tweede gedeelte van de jeugd dag en dat was zwemmen in de Beemden te Bedum. Onderweg waren er tasjes met eten en drinken want na zo’n training moest er toch wel even weer wat energie in het lichaam. Eenmaal aangekomen bleek een gedeelte van het zwembad was afgehuurd, maar dat mocht de pret niet drukken. Zo konden we ook nog even echte zeemeerminnen bewonderen. Geweldig te zien hoe iedereen met elkaar speelden en er ook een beetje aan teambuilding werd gedaan.

Via de social media konden we iedereen op de hoogte houden. Facebook voor de liveverbindingen en de groepsapp voor de ouders die hiermee op de hoogte bleven.

Wij, Wanda en Berry, willen alle jeugdleden bedanken voor hun inzet deze dag! Natuurlijk Earl Blijd voor de fantastische Clinic en de vrijwilliger die mee kwamen en de ouders voor het vertrouwen en medewerking! Osu,

Meer foto’s hier

Share This: