Internationale Hoge band-graden behaald bij Tai-Jutsu San Shou Roodeschool

Persbericht : Zaterdag 4 december 2022

Roodeschool, zaterdag 4 december 2022 Onder internationale belangstelling hebben jeugd en volwassen leden van Tai-Jutsu Vereniging in Roodeschool en 3 kandidaten van Dojo Asahi uit Solingen (Duitsland)  zaterdag hun examen afgelegd.

Uit Solingen was een delegatie gekomen om de examens af te nemen. Uit Duitsland waren Charls Müller (gespecialiseerd in Shaolin Kempo Kungfu) en Reiner (gespecialiseerd in Hapki-Do) Uit Nederland waren Kancho C. Dekker (10e Dan), en van dojo San Shou Roodeschool sensei Berry en Wanda Haan en Jan Keizer Tai-Jutsu.

In de ochtend deden maar liefst 20 jeugdleden van de Tai-Jutsu vereniging San Shou uit Roodeschool examen onder toeziend oog van de trainers, examinatoren van de dojo San Shou Roodeschool en Asahi uit Duitsland. Ze lieten hierbij al hun geleerde technieken zien. De afgelopen maand kon er maar liefst 3 keer in de week getraind worden bij Tai-Jutsu San Shou Roodeschool. Door een groot aantal vrijwilligers kon er weer een groots examen worden georganiseerd en de enorme opkomst van ouders, familie en vrienden die het examen volgden. Alle jeugdleden slaagden voor hun behaalde graad.

De 14 volwassenenkandidaten mochten hierna hun technieken laten zien. Twee jeugdleden stroomden door naar de volwassengroep en gingen voor de 3e kyu en vier leden van San Shou Roodeschool voor hun bruine band. Van dojo Asahi gingen twee leden voor een zwarte band (1e dan) en 1 voor een eerste kyu, er werd op hoog niveau examen gedaan.

Tai Jutsu is een mix van de meest effectieve technieken uit het staande gevecht, overname- en bevrijdingsgevecht en het gevecht op de grond. Zo waren er dit examen ook bevrijdingen te zien van diverse wapens zoals messen, stokken (Bo en Jo Jutsu), kettingen en revolvers en andere traditionele Japanse wapens.

Van dojo Solingen zijn twee kandidaten geslaagd voor hun zwarte band (1e Dan), Dojo San Shou Roodeschool heeft er een 2e Dan drager bij en dat is Chris van Dijken en maar liefst 4 leden met een bruine band bij! 

De volgende mensen hebben hun diploma behaald of verdient door de bewezen diensten in onze budosport:

Charls Müller, 2e Dan Tai-Jutsu, Chris van Dijken 2e Dan Tai-Jutsu, Reiner H, 1e Dan Tai-Jutsu, Chris Weiss 2e Dan Tai-Jutsu, Thomas Rieke kreeg 1e dan Hapki-Do, Julian Thomas 1e kyu Hapki-Do en Nicolai Müller 2e Dan pointfighting Kickboxen, Sem Haan en Luna Muntinga 3e kyu,  Benny Muntinga, Richard Dijkema, Chris van der Berg en Kees van der Molen allen voor de 4 kyu (bruine band), Johannes van Doorn 6e kyu, Jack Kleinsmit 7e kyu en Niek Bennink (8e kyu).

Foto Hindri Stuive

Share This: