Eindejaarstraining en fijne feestdagen!

Wat een schitterende afsluiting van een bruisend (prachtige citaat van Burgemeester Eemsmond) maar vooral een veel bewogen jaar.

Voor de afsluitende training van het jaar was Barry van Dorssen naar Roodeschool gekomen om ons de basis van het Brazilian Jiu Jutsu (BJJ) te leren.  Een belangrijke aspect van het Tai-Jutsu is het grond-vechten (Ne Waza) en laat het BJJ hier briljant in zijn.  Braziliaanse Jiu Jitsu (BJJ) is een krijgskunst die zich richt op grappling met de nadruk op grondgevechten. Het doel is een dominante positie te krijgen en ervoor te zorgen dat een aanvaller zo snel mogelijk “afklopt”. Het is gebaseerd op een aangepaste variant van het traditionele Japanse jiu Jitsu, genaamd “Jiu-do” Het BJJ wordt steeds populairder in Europa, in Nederland en ook in de provincie Groningen.

Instructeur van BJJ Renshu Fights Groningen Barry gaf een geweldige les aan de voornamelijk jeugdige groep.  Na de les was er een hapje en een drankje in de Kantine van Corenos.  Wij willen Corenos bedanken voor het gebruiken maken van hun kantine en de samenwerking. Maar ook Daniel van  Hotel Cafe Restaurant Ekamper voor het leveren van de hapjes en vorige week kosteloos lenen van de koffiebenodigdheden.  En natuurlijk alle vrijwilliger die deze avond mogelijk hebben gemaakt.

Hier de foto’s van de training!

Namens het bestuur van Tai-Jutsu Vereniging San Shou Roodeschool wensen wij jullie Fijne feestdagen en een een heel goed gezond maar vooral een sportief 2018!

Osu

Share This: