Eerste training na de lock-Down

Roodeschool 15 mei 2020 – Door de Covid-19 konden we weken lang niet trainen maar afgelopen vrijdag kon de jeugdgroep eindelijk dan trainen. Want kinderen t/m 12 jaar en jeug van 13 t/m 18 jaar mogen onder begeleiding weer samen trainen in de buitenlucht. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk kinderen en jongeren de kans krijgen mee te doen, dus ook niet-leden van een vereniging geeft het protocol verantwoord sporten van het NOC*NSF aan.

En laat het niet zo zijn de Tai-Jutsu San Shou Roodeschool als het even kan buiten traint. Net zoals de oude ninja’s vroeger ook deden. Trainen met de elementen van de natuur, vallen leer je niet alleen op een tatami. Zo maar een paar kreten die we als vereniging altijd hoog hielden. En nu mogen we buiten trainen en na het protocol te hebben gespecificeerd naar onze leden en de toestemming van de gemeente was er bijna groen licht om te trainen. Mooiste zou zijn als we konden trainen op het voetbalveld van Corenos. Na contact met de Voorzitter kwam het hoofdbestuur dat het in orde was. Geen probleem. Corenos heeft als de in en uitgangen zo uit gezet dat je elkaar niet kruist bij het in en uitgaan van het sportpark. Wij zijn Corenos dan ook dankbaar voor dit gebaar.

Volgens protocol is het dan aanmelden en na het nieuws via de mail en app gedeeld te hebben stroomden de aanmeldingen binnen. Maar liefst 18 kinderen waren present waarvan 2 deelnemers niet lid waren. Geweldig dat we ook conform het protocol om zoveel mogelijk kinderen mogelijkheid kunnen geven om te sporten.

Na iedereen opgesteld te hebben voor de Za-Zen (openingsgroep) werd er een pittige warming up gegeven. We kiezen er voor om niet met elkaar te sparren en fysiek contact te hebben. Uit elkaar zijn er volop mogelijkheden die we dan ook aangrijpen de komende weken. Kata’s, Kumites, technische training van stoten en schoppen en conditie in de vorm van interval trainingen worden de komende weken getraind.

Ook voor volgende week is er weer mogelijkheid om te trainen. Opgave is wel verplicht! Osu

De prachtige foto’s zijn gemaakt door een van de jeugdleden!

Share This: