Wat een avond met Jan Keizer

Wat een avond was het vrijdag 6 januari! Zoals we jullie afgelopen dagen ruimschoots aangekondigd hebben was het vrijdagavond dan zover. Jan Keizer sr zijn laatste training bij Tai-Jutsu Roodeschool. Meer dan 30 jaar trainde Jan onze fantastische Tai-Jutsu. Elke week was Jan aanwezig met alleen als uitzondering verjaardag, vakantie en ziekte. Gepassioneerd en zonder enige ambitie stond Jan op de mat. Hoe harder hoe beter. Een Tai (jutsu) is nooit moe en Jan zeker niet! Kei(zer) harde empi’s, mea-geri, vallen opstaan, gooien, combineren, overnemen, nooit moe want een Tai (jutsu) is nooit moe en zeker Jan niet.

Jan heeft altijd gezegd dat als hij 65 jaar wordt hiermee stopt. In het interview op RTV Noord radio afgelopen vrijdag legt hij dit uit. En dit was dan die laatste training. De voorbereiding was in december al in gang gezet om oud leden uit te nodigen. En die kwamen zelfs uit Boskoop, Friesland, Utrecht kwam men naar Roodeschool. Taijutsuka’s die na ruim 20 jaar hun pak (wat heet een gi) weer aan hadden gedaan. Sommige konden hun bang (obi) niet vinden. Gelukkig had Tai-Jutsu Roodeschool genoeg in voorraad.

Om 20:00 uur was het dan zover. De laatste training. Sensei Jan Keizer verzorgde de eerste gedeelte van de les en het ging er kei(zer)hard aan toe! Kaicho Cees Dekker begon verder met de training. Kaicho Cees Dekker was na een paar jaar weer in Roodeschool. En hoe ! De spirit zat er goed in. De kiai kwamen er hard uit. Het zou ons niet verrassen dat er ergens toch een aardbevingsmelder is afgegaan. Geweldig om Kaicho Dekker weer vol spirit en passie aan het werk te zien. En daarna wisselende Shihan Erik Heijen en Wienold Westerveen elkaar af. Helaas liet gezondheid van shihan Pieterman het niet toe om een gedeelte van de les te doen. Shihan heeft samen met Jan ruim 30 jaar getraind en hem in die jaren veel geleerd en samen getraind.

En als laatste was de beurt aan sensei Dennie RutgersDennie Rutgers van Fight Game Academy sloot de avond training af met een paar geweldige technieken Mae geri (schop recht vooruit met de bal van de voet) en Newaza (grondtechniek). Natuurlijk nog even lekker knokken op de grond (ne-waza) en hiermee werd de training afgesloten.

Dan is er het moment om Jan te bedanken! Jan Keizer is benoemd tot 2e dan Tai-Jutsu en kreeg tevens van Kaicho Cees Dekker, sensei Ron Regter en Dennie Rutgers een oorkonde overhandigd. Tai-Jutsu Roodeschool had voor deze gelegenheid een tinnenbord en Jan is benoemd tot ere lid van Tai-Jutsu Roodeschool!
Daarna was er dan gelegenheid met een hapje en een drankje om Jan te bedanken.

En dat gaan wij ook doen! Wij willen iedereen bedanken die gekomen is deze avond. Die na jaren bereid waren om hun tai-gi weer aan te trekken en mee te trainen. Bedankt dat er van zoveel verschillende vereniging waar we mee samenwerken de bereidheid, respect, discipline en tai-jutsu spirit was.
Natuurlijk bedanken de volgende mensen om hun medewerking

Arnold Haan voor het maken van de foto’s deze avond.
www.ahfoto.nl

Daniel Ekamper van Hotel Ekamper voor de geweldige catering

Dojo Team Chikara – Taijutsu & Kyokushin Karate Taijutsu Koudou Tai-jutsu CD
Sensei Cor Visser, Mark Noorman Ron Regter,Martijn Snippe,Peter SnippeAlbert LubachDennie Rutgers enMichel Vinke

Afsluitend een Keizerharde OSU,

Sensei Berry en Wanda

 

 

 

Share This: