21 jeugdleden geslaagd!

-Roodeschool- Vrijdag 5 juli werden er bij 21 jeugdleden examens afgenomen en allen zijn geslaagd voor hun kyu (nieuwe kleur band) of hun slip. De hoogst gegradueerden zitten inmiddels al op de 5e kyu en dat is de blauwe band. En daar zijn de trainers Wanda en Berry en assistent trainer Jolanda supertrots op. Wat hebben de kandidaten weer wat neer gezet dit examen.

Tai-Jutsu bestaat uit judo, karate en jiu-jutsu. Een brede sport dus en de kandidaten moesten ook dit keer weer veel laten zien. Van verdedigen op een aanval als een stoot of een schop tot het loskomen van een pakking en de wat hogere gevorderden zelfs het loskomen van een wurging. Judo worpen, houdgrepen, ne waza (grondvechten), staande vechten, standen, verdedigingsstoten, werkelijk alles kwam weer aan bod op ieder zijn graduatie.

Ook dit keer waren er weer veel ouders, opa’s en oma’s, vriendjes andere familie leden mee gekomen. Heerlijk om te zien dat de tai-jutsu zo leeft in het Hogeland.

Het examineren werd dit jaar door onafhankelijke sensei Jan Keizer, Cor Visser en Shihan Pieterman afgenomen. Beide Sensei en Shihan zijn we zeer erkentelijk voor het examineren en hun komst.

Share This: