16 kinderen en 3 senioren geslaagd!

6 november 2021 Roodeschool –  Eindelijk kon het weer! Examen voor de Tai-Jutsu CD! Wat hadden we lang moeten wachten. En dan is het eindelijk zover en dan lijkt er toch weer bijna roet in het eten te komen, want er was weer een persconferentie. En de aangekondigde maatregelen worden niet zomaar genomen. Beide sensei werken in het UMCG en zien de druk ook toe nemen maar ook aan de toenemende positieve COVID-19 in de gemeente. Dus hoe gaan we dit oplossen? Sporten is gezond en zeker voor kinderen! Dus besluiten we om de examens door te laten gaan maar dan zonder publiek. En ouders en familie vrienden kunnen we via video en foto’s op de hoogte houden in de groeps-whatsapp. Het kan dan doorgaan wat heerlijk!

Vereniging Tai-Jutsu Roodeschool heeft een groeiend jeugd-leden. En een aantal jeugdleden kon voor het eerst examen doen, een andere groep gaat inmiddels voor de groene, blauwe en zelfs een bruine band. En dat laatste zijn we trots op dat we nu 2 jeugdleden hebben met een bruine band.

Het examencommissie bestand uit Kancho C. Dekker 10e Dan Tai-Jutsu CD en wat zijn we trots dat hij er bij is. 82 jaar alweer en vol energie stond de Kancho er weer. De Tai-Jutsu die we geven is in zijn stijl, daarom dubbel zo mooi dat de Kancho er staat! En dan was er Sensei Ron Regter, rechterhand van de Kancho met ook al jaren ervaring in lesgeven en examineren. Sensei Jan Keizer sr is dan de 3e examinator en Sensei Jan Keizer sr is al sinds de oprichting ruim 35 jaar geleden bij de Tai-Jutsu San Shou Roodeschool en doet na zijn 65e alleen nog het examineren. En wat mooi dat deze Sensei nog zo betrokken is bij de vereniging.

Dan de trainers Sensei Wanda en Berry die de groep nu hebben opgeleid tot dit examen. Sensei Wanda en Berry geven elke week les met assistent Jolanda. We hebben zeker de laatste weken hard gewerkt met de hele jeugdgroep naar dit examen. En soms zijn deze weken misschien wat saai omdat het ook veel herhaling is maar dit is echt nodig om de oefeningen goed neer te zetten. Wanda en Berry hebben ter voorbereiding ook veel gedaan. Uitnodigingen, administratie, diploma’s schrijven, draaiboek uitwerken etc… Er komt nogal wat kijken achter de schermen wat men niet altijd ziet maar toch eens wil benoemen.

Dit jaar hadden we veel vrijwilligers. Dyanne Kremer die de foto’s maakt, Johannes die voor de voorzieningen als stoelen, catering verzorgt.  En ook dit maakt het examen tot een groot succes. En wat zijn we ook hun dankbaar hiervoor.

Het examen zelf werd door 16 kinderen afgenomen. Ze werden getoetst op de stof die ze moeten kennen en dat lieten ze goed zien. En zoals altijd wordt er geknokt, op de grond en staande gevecht. Voor de aanstaande bruine banders werd er nog extra staande gevochten 3 x 2 minuten full contact.

De kandidaten worden geëxamineerd op graduatie dat betekend dat je elk examen iets meer moet kunnen en stap gewijs wordt dit opgebouwd. Het Tai-Jutsu is een effectieve combinatie van Judo, Karate en Jiu-Jutsu. En dat betekend dat het ook heel breed is wat je neer moet zetten. Van beide 3 facetten moet je gegradueerd een gedeelte laten zien. Dat betekend dat een Tai-Jutsuka wanneer die wordt aangevallen zowel staande als op de grond zijn kwaliteiten kan laten zien.

En wat waren Sensei Wanda en Berry trots op wat de taijutsuka’s lieten zien! Want na de jeugd waren de senioren. Drie stuks die voor een rode en een zwart streepje op de Obi gingen. Want de senioren werken niet met kleuren banden zoals de jeugd maar met een streepje op de band tot de bruine band. Ook de senioren lieten zien wat ze in huis hadden en bij wijze van spreken hadden ze een examen hoger kunnen doen  zoveel lieten ze zien.

Dus in totaal  zijn er maar liefst 16 kinderen en 3 senioren geslaagd bij vereniging Tai-Jutsu San Shou Roodeschool! En daar zijn we heel trots op ! Osu op naar het volgend examen

Hier een impressie/ foto galerie

Share This: