16 Jeugd Tai-Jutsuka’s zijn geslaagd voor het examen

Roodeschool – Vrijdag avond 3 maart deden er 16 kandidaten examen in het zelfverdediging bij Tai-Jutsu San Shou Roodeschool.

Na weken voorbereiding mochten de jeugdkandidaten vrijdag dan laten zien wat ze in huis hebben en werd er examen gedaan voor een slip of een kyu (andere band)

Tai-Jutsu is een effectieve brede zelfverdedigingssport waarbij judo, karate en jiu-jutsu zijn gecombineerd. Een brede sport waarbij de kinderen veel moeten kennen en moeten laten zien voor het examen. Daarom zijn er bij de San Shou Roodeschool slipexamens ingevoerd. Deze slips zijn een tussenstap naar een volgende kleur band. Dit betekend dat iedereen op zijn eigen niveau examen kan doen en dat de examenstof begrijpelijk blijft.

Om 18:45 startte het examen en na een korte warming up mochten de kinderen de valschool laten zien. De kinderen die er sinds november op zitten lieten een mooie voorwaartse en achterwaartse val zien, de kinderen die er langer op zitten konden ook meer demonstreren zoals een zijwaartse en een gestrekt voorwaartse val. Je kon merken dat de zenuwen er goed in zaten, maar ondanks dat deed iedereen zijn best en konden ze laten zien wat ze geleerd hebben aan alle ouders, verzorgers, opa’s en oma’s etc. Er waren flink wat toeschouwers wat het ook gezellig maakte, voor groot en klein stond er ook drinken en wat lekkers klaar.

Na de valschool werd er verder gegaan met Judo, Jiu-Jutsu en Karate, de 3 belangrijke onderdelen van Tai-Jutsu.
Op het einde werd er nog in tweetallen partijtjes grondvechten gedaan, wat er fanatiek aan toe ging, alle laatste restjes spanning werden eruit gesport. Na een kort beraad tussen Sensei en Shihan kon worden medegedeeld dat iedereen is geslaagd!

De jeugdtrainingen zijn elke vrijdag avond van 19:00-20:00 uur in de Sporthal te Roodeschool.

Alle Tai-Jutsuka’s van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat namens de Jeugdtrainers Berry Haan 2e dan en Wanda Haan 1e dan. Ook dank aan Shihan Pieterman en Sensei Jan Keizer voor het examineren van de jeugdexamens.

Share This: