Jeugd lesinhoud

De eerste les is altijd spannend maar bedenk dat iedere tai-jutsuka stond ooit eens voor dit punt stond, ook je leraren. Door doorzetten en veel trainen kom je verder.

De eerste les is het handig om een broek aan te doen en een shirt en gewoon op blote voeten. Geen nieuw shirt want er zit een kans in dat door bijvoorbeeld het judoën dit kan scheuren.

De training heeft een harde en gedisciplineerde karakter. De training ziet er als volgt uit: Warming up

  • Valbreken
  • Techniek
  • Afsluitend Spel

Sensei Berry (3e dan Tai-Jutsu) en Sensei Wanda (2e dan Tai-Jutsu) geven twee keer per week les. We zorgen dat er altijd twee docenten zijn om een zo veilig mogelijk klimaat ter creëren.

Je bent welkom iedere vrijdag van 19:00 – 20:00 uur | woensdag 18:30 – 19:30 uur

De eerste les is gratis !!!  Dus je bent welkom om een keer mee te doen!

Jiu Jitsu GI = vechtsport pak

Als je het leuk vind dan kan je een (Jiu Jitsu) Gi kopen. Gi is een japans woord voor vechtsport pak. Wij gebruiken een zwart pak. Overleg met Sensei Berry of Wanda om een te bestellen want we kunnen dit met korting inkopen bij www.vechtsportonline,.nl. De meeste kinderen trainen in een karate All Round pak. Dit is een pak die niet zo stevig is dan die waar grote mensen in trainen maar dit kan prima ook omdat je nog groeit. Wij hebben nog niet mee gemaakt dat er een is gescheurd tijdens de lessen.

Examens

Als je een tijdje traint bij ons kan je voor examen gaan. Wij werken met een graduatie dat betekend dat je iedere keer als je examens hebt gedaan je weer een stapje verder komt. En dat gaat met slippen en banden. Een slip ziet er bij ons uit dat je een streepje op je band krijgt. Na dit streepje kan je voor een nieuwe kleur band. Dit heet dan Kyu’s Je begint bij de 8e kyu en gaat dan iedere keer een stapje omhoog 8,7,6,5 en zo door naar de 1e kyu.

Helaas gaan de examens niet zo snel als bij andere vechtsporten. Dat komt omdat Jiu Jitsu uit minimaal drie vechtsporten bestaat namelijk Judo, Karate en Aikido. Om dit allemaal te toetsen moet je veel trainen en leren. De examens zijn in principe twee keer per jaar.

Share This: