Docenten

Kancho Dekker

Graad in de Tai-Jutsu: 10e Dan

Kancho Dekker heeft de Tai-Jutsu naar de noordelijke provincies gebracht in de jaren 70. Onder zijn leiding hebben velen getraind en zijn er een aantal docenten nu nog actief in de Tai -Jutsu.  Kancho Dekker heeft zijn eigen stijl ontwikkeld van daar de initialen C.D. achter de Tai-Jutsu. 

Kancho Dekker heeft een charismatische harde en duidelijke aanpak van zijn training. Wie bij hem getraind heeft zal dit altijd bij blijven werd wel eens gezegd. Voor de docenten die zijn stijl doceren geldt dit zeker. Ook wij in Roodeschool volgen deze stijl van Tai-Jutsu/ Budosport. 

Kancho Dekker inmiddels 80 jaar komt nog regelmatig in Roodeschool lesgeven. 

Shihan Pieterman 

Graad in de Tai-Jutsu: 6e Dan

Meer dan 30 jaar docent bij San Shou Roodeschool geweest bij San Shou Roodeschool. Heeft in 2015 de dojo overgedragen aan sensei Berry en Wanda. Shihan is opgeleid door Kancho Cees Dekker (10e dan Tai-Jutsu ). Heeft afgelopen jaren in de gehele provincie getraind. Tot 2019 was Shihan Pieterman stijlleider maar is helemaal met de Tai-Jutsu gestopt en niet meer actief voor de Tai-Jutsu CD in Roodeschool . Shihan Pieterman heeft een belangrijke bijdrage geleverd door de jaren aan de Tai-Jutsu in Roodeschool. Vele zijn onder zijn leiding gegradueerd in de Tai-Jutsu CD. Hier zijn we Shihan Pieterman zeer erkentelijk en dankbaar voor. 

Sensei Berry

Graad in de Tai-Jutsu : 3e Dan 
Leraar: Senioren en Jeugd

Opgeleid door Kancho Cees Dekker tot zijn 1e dan. Heeft ruim 5 jaar actief reglier en privélessen bij Kancho Dekker les gehad. Houdt nog steeds de stijl van CD aan. Heeft een aantal jaar aan kickboksen gedaan.

Sensei Berry werkt als psychiatrisch verpleegkundige in de provincie Groningen. Berry is afgestudeerd aan de Hanze Hogeschool als psychiatrisch verpleegkundige. 

Specialisatie is het staande gevecht en Ne-Waza (grondvechten). Old-school Budo komt soms los tijdens de trainingen. Maar naast de praktische oefeningen is er ook een aandacht voor de communicatieve vaardigheden bij zowel de volwassenen als bij  de jeugd lessen.

Sensei Wanda

Graad in de Tai-Jutsu: 2e dan 
Leraar: Jeugd en Senioren

Sensei Wanda is old school San Shou! Sensei Wanda is vanaf zeer jonge leeftijd al bij San Shou Roodeschool aan het trainen. Sensei Wanda heeft geen hoge eisen aan haar obi (band), het is immers om je Tai-Gi (pak) dicht te knopen. Plezier in het trainen staat voorop. In de loop der jaren heeft Sensei Wanda ontdekt dat het ontzettend leuk is om dit ook over te brengen op de jeugd leden en de volwassenen. Daarom staat ze dan ook te doceren op de tatami (mat).

Specialiteiten van Sensei Wanda zijn geri’s (schoppen), offerworpen en groepsgevechten. Dit is een gevecht waarbij je tegen meerdere tegenstanders vecht. Dus je staat in het midden van een kring met taijutsuka’s en om de beurt valt er iemand (of meerdere tegelijk) aan.

Sensei Chris

Graad in de Tai-Jutsu: 1e Dan

Sensei Chris komt ook van de old school Tai-Jutsu. Heeft op jonge leeftijd de Tai-Jutsu beoefend en karate in Bedum, Groningen en in op diverse plekken in het land. Sinds 2009 is Sensei Chris terug bij de Tai-Jutsu C.D. in Roodeschool. 

Sempai Jolanda Froma

Graad in de Tai Jutsu: 3e kyu 

Sempai Jolanda beoefend als tiener de Tai-Jutsu in Roodeschool. Even tussenuit geweest om er helemaal voor haar kinderen te zijn maar beoefend als weer jaren de Tai-Jutsu en is vaste assistent trainer bij de jeugd lessen elke week. 

 

Share This: