Grensoverschrijdend gedrag

Feiten, cijfers en documenten

Uit onderzoeken in de sport weten we dat grensoverschrijdend gedrag overal in de sport aanwezig is. Het kan dan gaan om zowel emotioneel als lichamelijk of seksueel ongewenst gedrag. De meeste meldingen vanuit de sport gaan over seksueel grensoverschrijdend gedrag. Denk daarbij aan ongewenst foto’s maken in kleedkamers, ongewenste aanrakingen, of aanrandingen. Bij lichamelijk ongewenst gedrag kan het gaan om een vechtpartij, maar ook over slaan met voorwerpen, of iemand opzettelijk pijn doen. Uit onderzoek blijkt dat sporters ook veel last hebben van emotioneel grensoverschrijdend gedrag. Denk daarbij aan schelden, discriminatie, pesten maar ook intimiderend taalgebruik. 

Wij accepteren geen enkele vorm van grensoverschrijdend gedrag in onze vereniging. Grensoverschrijdend gedrag, in welke vorm dan ook hoe subtiel dan ook, is onacceptabel. We willen graag een klimaat creëren waar iedereen zich thuis voelt en je kunt samenwerken en trainen. Met elkaar kunnen we een sportief en gezonde leerplek maken.

Mochten er signalen zijn dan kunt U deze doorgeven aan onze Vertrouwenscontactpersoon Dyanne Knot. Hier de link voor meer info!

Voor meer info verwijzen wij door naar de NOC*NCF waarvoor hier de link

Share This: