Docenten

Berry en Wanda en in het midden Kanch C. Dekker

Sensei Berry
Graad in de Tai-Jutsu : 4e Dan
Leraar: Jeugd en Senioren

Berry beoefent deze sport al vanaf 2000 en vind een brede kijk op de sport belangrijk. Van verschillende invalshoeken kritisch kijken naar wat je doet en wat de uitkomst zal zijn houdt hem graag bezig.
Berry werkt als psychiatrisch verpleegkundige in de provincie Groningen. Berry is afgestudeerd aan de Hanze Hogeschool als HBO – psychiatrisch verpleegkundige.
Specialisatie is het staande gevecht en Ne-Waza (grondvechten). Old-school Budo komt soms los tijdens de trainingen. Naast het Tai-Jutsu heeft Berry een paar wedstrijden gevochten en beoefent hij nog actief Jiu-Jitsu bij sportschool van Jaap Schuitema. Maar naast de praktische oefeningen is er ook een aandacht voor de communicatieve vaardigheden bij zowel de volwassenen als bij de jeugd lessen. Verder streeft Berry naar een hoogwaardige kwaliteit van de lessen.

Sensei Wanda
Graad in de Tai-Jutsu: 3e dan
Leraar: Jeugd en Senioren

Sensei Wanda is vanaf zeer jonge leeftijd al bij San Shou Roodeschool aan het trainen. Sensei Wanda heeft geen hoge eisen aan haar obi (het is immers een band om je Tai-Gi (pak) dicht te knopen) maar geeft wel om de inhoudt van de lessen! Plezier in het trainen en blijven leren staat voorop. In de loop der jaren heeft Sensei Wanda ontdekt dat het ontzettend leuk is om dit ook over te brengen op de jeugd leden en de volwassenen. Daarom staat ze dan ook te doceren op de tatami (mat).
Specialiteiten van Wanda zijn geri’s (schoppen), offerworpen en groepsgevechten. Dit is een gevecht waarbij je tegen meerdere tegenstanders vecht. Dus je staat in het midden van een kring met jiu jitsuka’s en om de beurt valt er iemand (of meerdere tegelijk) aan.

Sensei Chris
Graad in de Tai-Jutsu: 1e Dan
Assistent leraar: Jeugd en Volwassenen

Chris komt ook van de old school Tai-Jutsu. Heeft op jonge leeftijd de Tai-Jutsu beoefend en karate in Bedum, Groningen en in op diverse plekken in het land. Sinds 2009 is Chris terug bij de Tai-Jutsu C.D. in Roodeschool en geeft regelmatig les.

Sempai Jolanda Froma
Graad in de Tai Jutsu: 3e kyu

Jolanda beoefend als tiener de Tai-Jutsu in Roodeschool. Even tussenuit geweest om er helemaal voor haar kinderen te zijn maar beoefend als weer jaren de Jiu-Jitsu en Tai-Jutsu en is vaste assistent-trainer bij de jeugd lessen elke week.

Kancho C. Dekker
Graad in de Tai-Jutsu: 10e Dan


Kancho C. Dekker heeft de Tai-Jutsu naar de noordelijke provincies gebracht in de jaren 70. Onder zijn leiding hebben velen getraind en zijn er een aantal docenten nu nog actief in de Tai -Jutsu. Kancho Dekker heeft zijn eigen stijl ontwikkeld van daar de initialen C.D. achter de Tai-Jutsu.
Kancho Dekker heeft een charismatische harde en duidelijke aanpak van zijn training. Wie bij hem getraind heeft zal dit altijd bij blijven. Voor de docenten die zijn stijl doceren geldt dit zeker. Ook wij in Roodeschool volgen deze stijl van Tai-Jutsu/ Budosport.
Ondanks zijn leeftijd zien we Kancho Dekker nog regelmatig in Roodeschool voor ondersteuning van de docenten en toeziende op zijn stijl.

Shihan Pieterman
Graad in de Tai-Jutsu: 6e Dan


Meer dan 30 jaar docent bij San Shou Roodeschool geweest bij San Shou Roodeschool. Heeft in 2015 de dojo overgedragen aan Berry en Wanda. Shihan is opgeleid door Kancho Cees Dekker (10e dan Tai-Jutsu ). Heeft afgelopen jaren in de gehele provincie getraind. Tot 2019 was Shihan Pieterman stijlleider maar is helemaal met de Tai-Jutsu gestopt. Shihan Pieterman heeft een belangrijke bijdrage geleverd door de jaren aan de Tai-Jutsu in Roodeschool. Hier zijn we Shihan Pieterman zeer erkentelijk voor.

Share This: